“BHC37” izcīna 2. vietu “Sweden Hockey Trophy” turnīrā

singe-news-image

Pagājušajā nedēļās nogalē no 10. līdz 12. septembrim Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā norisinājās starptautiskais U15 hokeja turnīrs “Sweden Hockey Trophy”. “BHC37” astoņu komandu konkurencē izcīnīja augsto otro vietu.

Pirmajā turnīra dienā “BHC37” aizvadīja trīs spēles, no kurām izcīnīja trīs uzvaras: pār Tappara Black (Somija) 6:3, pār Tappara Blue (Somija) 2:1 bullīšos, pār GÖTA Tranenberg IK (Zviedrija) 2:1.

Turnīra otrajā dienā ar 2:6 tika piedzīvots zaudējums SDE Hockey un ar 3:1 izcīnīta uzvara par citu Zviedrijas vienību NACKA HK. Šī uzvara ļāva ierindoties turnīra tabulas otrajā vietā un turpināt cīņu pusfinālā pret SDE Hockey, kurai dienu iepriekš tika piedzīvots zaudējums.

Pusfināla spēle pret SDE Hockey izvērtās par īstu drāmu. Kaut arī mūsu puiši pirmie izvirzījās vadībā, periods noslēdzās ar 1:2 par labu zviedriem. Otrajā periodā “BHC37” guva divus vārtus, tomēr SDE Hockey prata izlīdzināt spēles rezultātu un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā.  Pēc trīs metienu sērijām 1:1. Mūsu komandas labā vienīgo “bullīti” realizēja Martins Bārtulis. Sērijas turpinājumā līdz pirmai kļūdai abas komandas bija precīzas, “BHC37” rezultatīvs  bija Ričards Rutkis. Nākamajā sērijā Zviedrija vienība savu izdevību nerealizēja, savukārt Rūdolfs Bērzkalns pielika punktu spēlei un “BHC37” ar 4:3 svinēja skaistu uzvaru, iekļūstot turnīra finālā.

Finālā mūsu puišiem pretī stājās Krievijas komanda RUSS Moscow, kas iepriekšējās turnīra cīņās nebija piedzīvojusi zaudējumu rūgtumu. Šajā spēlē “BHC37” ar 1:4 atzina spēcīgās Krievijas komandas pārākumu. Vienīgos vārtus mūsu komandas labā guva Daniels Reidzāns.

Turnīrs noslēdzās ar izcīnīto otro vietu, par “Sweden Hockey Trophy” labāko aizsargu tika atzīts Tomass Erdmanis-Hermanis.

Oskars Bārtulis (“BHC37” galvenais treneris): Turnīrs bija ļoti vērtīgs priekš mūsu komandas. Turnīra līmenis bija ļoti augsts, visas komandas bija spēcīgas. Finālā zaudējām RUSS komandai, kas skaitās TOP6 komanda Krievijā. Arī zviedru vienība, kuru apspēlējām pusfinālā ir TOP3 Stokholmas reģionā, tāpat arī Tappara no Somijas. Lepojos ar saviem puišiem par parādīto sniegumu un rezultātu, viņi atdeva visus  spēkus katrā spēlē, cīnījās līdz galam. Pēc smagas spēles pusfinālā, kuru bullīšos vinnējām, mums bija tikai stunda atpūtai, kur finālā mūs jau gaidīja svaigs pretinieks. Arī tur mūsu puiši sitās un cīnījās pret spēcīgo RUSS komandu. Visi spēlētāji, aizsargi, uzbrucēji, vārtsargi parādīja sevi no labākās puses šajā turnīrā. Šis turnīrs parādīja, ka esam uz pareizā ceļa, visi pretinieki bija ļoti spēcīgi, savu valstu TOP komandas. Pieredze, kas gūta šajā turnīra ir neatsverama, ja būs iespēja, noteikti piedalīsimies šādos turnīros, pilnveidosimies un krāsim pieredzi.

Sweden Hockey Trophy

 

 

Notikumu kalendārs

by