Riga Cup: „BHC37” komandas U13 un U15 grupā izcīna sudraba medaļas

singe-news-image

Svētdien, 22. augustā noslēdzās starptautiskā hokeja turnīra „True Riga Hockey Cup 2021” cīņas U11, U13 un U15 vecuma grupās. U13 grupas finālā „BHC37/Mogo” ar 0:3 piekāpās HS “Rīga 2010”, savukārt uz U15 grupas finālā “BHC37/Valmiera” ar tādu pašu rezultātu atzina HS “Rīga 2007” pārākumu. Jaunākajā U11 grupā “BHC37” ierindojās 10. vietā.

Oskara Bārtuļa un Mareka Jasa vadītā „BHC37/Valmiera” turnīru U15 grupā uzsāka ar uzvaru 9:1 pār „Brocēnu NBJSS” un 7:1 pār “Jelgavas LSS”. Turnīra otrajā dienā sekoja neizšķirts 2:2 ar “Baltu Vilkiem” un uzvara 6:3 pār HS “Rīga 2008”. Sacensību noslēdzošajā dienā ar 8:0 tika uzveikti HS “Kurbads” hokejisti, kas deva pirmo vietu apakšgrupā.

“True Riga Hockey Cup 2021” finālā „BHC37/Valmiera” pretī stājās otras apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja HS “Rīga 2007” specklases komanda. Diemžēl spraigā cīņā ar rezultātu 0:3 tika piedzīvots zaudējums, tomēr iegūts gandarījums par parādīto sniegumu un otro vietu turnīrā.

Par rezultatīvāko spēlētāju „BHC37/Valmiera” komandā kļuva Oto Māliņš 10 (4+6). Savukārt par turnīra labāko aizsargu U15 grupā tika atzīts Kajus Kazlauskas.

Otra mūsu kluba komanda – “BHC/Mogo” U13 vecuma turnīrā savā apakšgrupā svinēja piecas uzvaras: 2:1 pār HS “Kurbads”, 4:2 pār “Mārupes HS”, 2:1 pār HS “Rīga 2009”, 10:1 pār HS “Rīga meitenēm” un 2:0 pār “Jelgavas LSS”.

Finālā Ģirta Ankipāna vadītā „BHC37/Mogo” sacentās ar HS “Rīga 2010” komandu. Līdzīgi kā U15 turnīra finālā, mūsu puiši nespēja ieņemt pretinieku vārtus un piekāpās ar 0:3, tādējādi izcīnot bronzas godalgas “True Riga Hockey Cup 2021” turnīrā U13 vecuma grupā.

Par rezultatīvāko spēlētāju „BHC37/Mogo” komandā kļuva Matīss Bergs 8 (3+5). Savukārt par turnīra labāko aizsargu U13 grupā tika nosaukts Aksels Ankipāns.

Pašā jaunākā U11 vecuma grupā mūsu “BHC37” jaunie censoņi sešās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, ierindojoties 10. vietā. Mūsu kluba audzkņi guva neatsveramu pieredzi, cīnoties par katru ripu, pēc ilgākas pauzes tiekoties ar saviem vienaudžiem uz ledus. Paldies vēlreiz turnīra organizatoriem, cerams, ka šis pilotprojekts parādīs, ka varam rīkot sacensības droši, ievērojot visus noteikumus, uz atgriešanos jau LBJČH čempionāta spēlēs!

Oskars Bārtulis: “Liels prieks, Ka Latvijā ir atsācies bērnu hokejs. Šis bija pirmais turnīrs pēc tik ilgas pauzes, viss noritēja labi, ievērojot visus drošības pasākumus. Prieks, ka bērni varēja uzspēlēt un vecāki varēja redzēt kā viņu bērni spēlē. Protams, ka gribētos, lai būtu vairāk ārzemju komandu, bet saprotams, ka viņiem šajā situācijā bija grūti ierasties. Tas bija sava veida Latvijas čempionāts. Runājot par U15 komandu, kuru trenēju, esmu ļoti gandarīts un priecīgs, kā viņi nospēlēja šo turnīru, ņemot vērā, ka tas bija 2007-2008.dz.g. turnīrs un mēs tikām līdz finālam. Finālā spēlējām pret HS Rīga 2007 specklasi, kuriem vasarā bija atlase un ļoti līdzvērtīgi ar viņiem nospēlējām. Kaut kur nedaudz nepaveicās, iespējams nogurums lika manīt. Bet puiši tāpat malači, cīnījās līdz galam un parādīja cienīgi spēli pret spēcīgu pretinieku. Labi nospēlējām arī pret pārējām komandām. Jāsaka, ka komandas bija ļoti līdzīgas un līdz pat pēdējai spēlei nebija skaidrs, kas tiks finālā. Līdz ar to, tas tikai parāda, ka Latvijā ir labas konkurētspējīgas komandas un tādas spēles tikai attīsta mūsu puišus. Liels paldies organizatoriem, ka šāds turnīrs tika noorganizēts un tagad gaidām, kad atsāksies Latvijas čempionāta spēles.

Riga Hockey Cup

 

Notikumu kalendārs

by